auto moto dijelovi

PROIZVOĐAČI - brandovi

Danas doista ima veliki broj imena rezervnih dijelova, ali isto tako i proizvođača, no isto tako moramo biti svjesni da nitko od svih njih ne proizvodi u potpunosti sve u svom proizvodnom asortimanu, već međusobno surađuju te se u raznim kutijama mogu pronaći neki drugi proizvođači, a isto tako je bitno spomenuti da postoje i oni koji ne spadaju u kategoriju proizvođača već imaju ugovore/dogovre sa proizvođačima dijelova te otkupljuju određeni broj ili određeni iznos te tako nemaju troškova proizvodnje i održavanja strojeva, kao i radnu snagu, a isto tako ti isti proizvođači mogu ispisati i njihovo ime na proizvod za njihovu kutiju.

S obzirom da nudimo širok spektar tvrtki koje proizvode, ali onih koje su pakirači, na ovoj stranici ćete imati uvid u neke od njih, a lista će se s vremenom povećavati kako uhvatim(o) vremena za pisanje.


 ATE - Continetal Teves

TRW - Lucas

GATES

MANN FILTER 

FTE Automotive 

HUTCHINSON

SASIC

DOLZ

NTN-SNR

PURFLUX

INA - Schaeffler group

FAG - Schaeffler group

LuK - Schaeffler group

CIFAM - Metelli group

GRAF - Metelli group

CORTECO - Freunderberg group

DAYCO

MAGNETI MARELLI

HEPU

KILEN industri ab

FOMAR FRICTION

BLUE PRINT

SACHS - ZF

LEMFÖRDER - ZF

OYODO

JPN

 

ATE - Continental Teves

 ATE  je jedna od napoznatijih robnih marki Njemačke tvrtke Continental Teves, a koja spada pod jednog od najvećih svjetskih proizvođača kočionog sistema.

Kočioni dijelovi pod logom ATE-a su dizajnirani tako da odgovaraju svim potrebnim tehničkim karakteristikama svakog pojedinačnog vozila, a sve u najvišim standardima kvalitete koja su nametnuta od strane komletne auto-industrije. ATE kvaliteta nudi maksimalnu sigurnost u bilo kojoj situaciji vožnje, jer svojom izradom i izvedbom proizvoda jamče najoptimalniju izvedbu samog kočenja i zaustavljanja vozila. Zbog tih i takvih referenci ATE je među prvima pri odabiru proizvođača automobila, ali i kasnije kupaca kroz maloprodaju što je i dovelo do toga da je ATE na liderskoj poziciji na globalnoj razini tržišta. Od 2009. godine svi kočioni diskovi nehrđajući, a sa svojim kočionim sistemima su jedan od najčešćih izbora proizvođača vozila na kotačima prednje osovine (češće kod njemačkih vozila, te i kod ostalih EU proizvođačima vozila na limuzinama srednje ili više srednje klase).

ATE u svom proizvodno/prodajnom programu nudi:

- kočione diskove i kočione disk pločice
- kočione bubnjeve (doboše) i kočione papuče (pakne)
- indikatore potrošenosti disk pločice i senzore brzine (ABS-a)
- kočione cilndre i pribor za kočione papuče (pakne)
- sajle ručne kočnice
- servo uređaje
- kočiona kliješta i reparacijske setove
- kočiona crijeva (lajtunge)
- kočione tekućine
- glavne i pomoćne cilindre kvačila
- alate i uređaje za ugradnju i provjeru ispravnosti kočionih diskova, te kočione tekućine

  c32r_HIv_F0

 

TRW -Lucas

TRW je robna marka koja je jedan od najvećih proizvođača auto-moto sigurnosne opreme na svijetu, a ime Lucas koje se veže uz njega jest to da je TRW otkupio kompletan njihov proizvodni asortiman da bi zaokružio svoju ponudu na tržištu. Kompletno svi proizvodi koji se nalaze u kutijama TRW-a su napravljeni i dizajnirani tako da zadovoljavaju OE (Original Equipment) standarde, te svojim proizvodima se vrlo često nalaze i budu odabir proizvođača vozila za svoja vozila u prvim ugradnjama kao kvalitetne komponente. Svoje proizvode testiraju u svojim laboratorijima do krajnjih granica kako bi na cestama zadovoljili najviše standarde sigurnosti i dugotrajnosti proizvoda.

TRW Automotive kao robna marka je jedan od vodećih dobavljača dijelova prve ugradnje, kao i postprodajne servisne mreže ovlaštenih servisa, a isto tako i na tržištu aftermarket dijelova sa svim svojim asortimanom dijelova, kao tehničke i dijagnostičke podrške i opreme proizvođačima automobila (GM, Ford, VAG, Renault, Nissan...)

Ako govorimo o kočionim sistemima, TRW u svojoj ponud ima najširi spektar kočionih disk pločica za primjenu na svim vozilima na globalnom tržištu. Između ostalog, proizveli su više ABS sistema (Anti-lock Braking System) od bilo kojeg drugog proizvođača istih komponenti na tržištu te je vodeći proizvođačkočionih disk pločica i pratećih komponenti.

Kada govorimo o ovjesu, TRW je doista sveprisutan te je vodeći u dizajnu, razvoju integraciji i na kraju proizvodnji zglobova i cijelog sistema ovjesa za osobna/putnička vozila. S obzirom da su direktno povezani kao OEM (Original Equipment Manufacturer) i OES (Original Equipment Supplier) proizvođač i dobavljač rezervnih dijelova proizvođačima automobila, TRW razvija i proizvodi sve više dijelova upravljačkog sistema, kao i prateće elemente ovjesa poput: kugli, vilica, oscilirajućih ramena, spona stabilizatora, kao amortizera i njihovih pratećih dijelova kao ležajeve amortizera sa gumom i zaštitne gume/štitnike prašiine amortizera.
Time TRW kroz svoj razvoj svih individualnih komponenti osigurava globalnu sliku i uvid u kompletan upravljački sistem i sistem ovjesa na vozilu.

TRW na tržište nudi sljedeće svoje proizvode:

- kočione diskove i kočione disk pločice
- kočione bubnjeve (doboše) i kočione papuče (pakne)
- indikatore potrošenosti disk pločice i senzore brzine (ABS-a)
- kočione cilndre i pribor za kočione papuče (pakne)
- sajle ručne kočnice
- servo uređaje
- kočiona kliješta i reparacijske setove
- kočiona crijeva (lajtunge)
- kočione tekućine
- glavne i pomoćne cilindre kvačila
- alate i uređaje za ugradnju i provjeru ispravnosti kočionih diskova, te kočione tekućine
- amortizere (plinske i uljne)
- ležajeve amortizera
- spone stabilizatora
- kugle
- krajnike
- spone letve volana
- oscilirajuća ramena
- vilice
- selen blokove
- letve volana
- servo pumpe

 

  

8BpVkbPQMyE

 

GATES

Gates kao tvrtka i proizvođač rezervnih auto dijelova je već pozanata dugi niz godina, a o kvaliteti govore iskustva prve ugradnje kod VAG koncerna, BMW-a, MERCEDES-a, RENAULT-a, OPEL-a, PSA grupacija itd. Napredak i prednost na tržištu za svoje proizvode mogu zahvaliti stalniim ulaganjemu razvoj i najmoderniju tehnologiju koja im predstavlja glavni adut i preduvjet za isporuku svojiih proizvoda u prvu ugradnju vozila, aftermarket opskrbljivanje ovlaštenih servisnih mreža, pa sve do krajnjih kupaca koz maloprodajne trgovine.
Da su stalno u stvaranju novih i poboljšanih tehnologija izrade svojih proizvoda, govori i novitet u svijetu kanalnog (micro V) remenja pod nazivom u oznaci XF, a koji je sa svojim poboljšanjima dva puta trajniji od konvencionalnih,  koriste smjesu koja se primjenjuje u proizvodnji za proizvode prve ugradnje, do 65% su otporniji pri visokim temperaturama, tiši su i fleksibilniji pri svim režimima rada te kao takvi pružaju više, a za razumnu cijenu proizvoda.

U svom prodajnom asortimanu GATES Vam stoji na usluzi sa sljedećim dijelovima:

- pogonsko zupčasto remenje
- agregatno kanalno (micro V) remenje
- agregatno klinasto remenje
- natezači i klizači pogonskog zupčastog te agregatnog remenja
- remenice alternatora i remenice radilice
- setovi pogonskog zupčastog remenja (sa svim pripadajućim popratnim priborom ; sa i bez pumpe vode)
- setovi agregatnog kanalnog (micro V) remenja (natezači i klizači + remen)
- termostati
- crijeva zraka i goriva
- konektori
- obujmice

  G1r4KM0Y-es

 

MANN FILTER

 … je gotovo onaj tip proizvoda za koji su čuli ili za koji znaju svi. Njemačka korporacija MANN+HUMMEL iza sebe ima više od 70 godina dugačku tradiciju te je predvodnik u proizvodnji filtera i njihovih sistema za sva top vozila. Dugoročnim ulaganjem u stalna poboljšanja, MANN filteri postižu uvijek najbolju kvalitetu te osiguravaju besprijekoran rad svakog motora, kao i kabinskog prostora.

Potrošači već dugo znaju da kvalitetni filteri, ne samo što produžuju radni vijek motora, znatno smanjuju troškove goriva, jer kvalitetan filter zadržava svu nećistoću i sprječavaju njen ulazak u motor te tako pravilnim radom dobija se i ušteda. Samo čist motor je dobar motor koji može pružiti visoke performanse. Stoga ne čudi da MANN filteri drže preko 50% tržišta filtera u Njemačkoj. Isto tako zbog svega navedenog MANN filteri su nezaobilazni u prvoj ugradnji brojnih proizvođača vozila, kako osobnih, tako i teretnih.

MANN se isto tako odlikuje najširim asortimanom, kao i najkraćim razmakom između predstavljanja novog modela i njegovog pojavljivanja u slobodnoj aftermarket prodaji.

Pa shodno tome već milioni zadovoljnih korisnika širom svijeta rado koriste i biraju MANN filtere, pa zašto ne bi i vi bili među njima.

MANN proizvodi:

  • filteri – ulja, zraka, goriva, kabine  
  rKwmk1RYHpk
 
 

FTE Automotive

… nije samo dobavljač za automotiv industriju, već je i pozdan partner za osobna i komercijalna vozila sa svojim proizvodnim programom. Možda većini krajnjih maloprodajnih kupaca ovaj brand ne zvuči poznato, ali u svijetu proizvođača vozila je vrlo prepoznatljivo ime jer je nezaobilazni suradnik velikom broju svjetskih proizvođača vozila što koriste FTE u prvoj ugradnji.

FTE je vodeći svjetski proizvođač auto hidraulike, a od konkurencije ih izdvaja: Njemački inženjering koji ima vlastiti razvojni odjel i test laboratorij. Kako su stručnjaci u hidraulici kvačila i kočnica, između ostalog razvijaju i vlastite formule kamijskog sastava gume da mogu precizno izaći u susret s danas tehnički vrlo zahtjevnim i odgovarajućim komponentama automobila.

Asortiman rezervnih dijelova za putničke automobile sadrži preko 10.200 komponenti kvačila i kočnica za preko 35.000 modela vozila, a za sve njih u najboljoj kvaliteti prve ugradnje.

Zbog svih navedenih prednosti, na polju hidraulike kvačila, FTE pokriva oko 95% europskih tipova vozila, a sa stalnim rastom ponude proizvoda. Za nove modele vozila razvija ovlaštene dijelove u periodu od samo 12 mjeseci.

Osnovne karakteristike FTE Automotive proizvoda spadaju:

-          visoka pouzdanost
-          visoka efikasnost
-          visoka krutost i čvrstoća
-          mala ukupna masa
-          visoka otpornost na koroziju
-          kompaktan i fleksibilan dizajn
-          brzi konektori za priključivanje crijeva i rezervoara
-          proizvodi se mogu reciklirati

Kao vodeći proizvođač originalne opreme (OEM), FTE konstantno stremi inovacijama i poboljšanju svojih proizvoda i ponude te zbog toga imaju izvrsnu reputaciju kod proizvođača vozila, kao i serviserima zbog svoje kvalitete, izdržljivosti i ekološke kompatibilnosti.

FTE proizvodni program: 

  • potisni hidraulični ležajevi – koncentrični pomoćni cilindar ili pomoćni cilindar kvačila
  • glavni cilindar kvačila
  • cijev kvačila
  • kočione čeljusti
  • glavni kočioni cilindri
  • kočioni cilindri kočionih bubnjeva/doboša
  • senzori ABS-a
  • regulatori sile kočenja
 
 
 z1L6RHqm9aE
 
 

HUTCHINSON

  … je osnovan jako daleke 1853. godine odnosno u polovici 19. stoljeća kao grupacija te su od samih početaka bili jedan od lidera u tehnologijama transformacije gume. Dio su kemijskog odjela grupe TOTAL te brand HUTCHINSON sada predstavlja više od 25.000 partnera s više od 80 proizvodnih programa u čak 21 zemlji. Kako bi i dalje ostali u samom vrhu, svake godine veliki dio investicija ulažu dalje u istraživanje i razvoj tako da svake godine registriraju na desetine patenata zahvaljujući svojim raznim istraživačima i inžinjerima. Partner i dobavljač su najvećih industrijskih sektora u automobilskoj, aeronautičkoj, željezničkoj i obrambenoj vojnoj industriji. Isto tako ukoliko primjetite na ulici bicikl koji ima HUTCHINSON gume, znajte da taj bicikl nije jeftin.

Od 2009. godine kada je osnovan HUTCHINSON Aftermarket, nude kompletan asortiman rezervnih dijelova koji su proizvedeni za prvu ugradnju u novim vozilima, kao i za još druge poznate proizvodne brandove auto dijelova.
Svojim proizvodima opskrbljuju najveće automobilske grupe poput: General Motorsa, VAG koncerna, PSA grupacija, Renault-Nissan-Dacia, Daimler Benz, BMW, Toyota, Ford Motors, Kia-Hyundai.
Kao OE proizvođač/dobavljač, kompletan proizvodni asortiman garantira originalnu kvalitetu i kvalitetan servis vozila.
HUTCHINSON proizvodni program:
     •    nosači motora
     •    setovi zupčastog remenja
     •    remenje – zupčasto, kanalno, klinasto
     •    natezač i klizači remenja
     •    pumpe vode
     •    simerinzi – radilice, bregaste
     •    remenice radilice
     •    remenice alternatora
     •    gumene cijevi i crijeva
     •    elementi ovjesa

 

 

 

SASIC

… francuski proizvođač što je usko vezan za auto industriju proizvođača iz Francuske te je isto tako dostupan na aftermarket tržištu u slobodnoj prodaji. Proizvode dijelove za osobna i komercijalna vozila od 1927. godine te se definiraju kao pouzdan i efikasan partner koji može ponuditi kvalitetne i inovativne proizvode. Danas spadaju u sam vrh vodećih Europskih proizvođača gumeno-metalnih dijelova za Francuska vozila te se već šire i na ostale proizvođače automobila. U bliskoj budućnosti, s svojom sposobnošću, planiraju proširiti aktivnost na kamione i teška teretna vozila. S obzirom da su prisutni kao proizvođač prve ugradnje, svi proizvedeni dijelovi imaju jednaku kvalitetu kao i oni koji se ugrađuju na trakama tvornica automobila. Bitno je još spomenuti da proizvodi se rade s novom gumom, a ne s recikliranom.
Spektar proizvođača koji koriste SASIC proizvode je respektabilan za većinu osobnih i komercijalniih vozila: Audi, BMW, Citroen, Fiat Group, Ford, Iveco, Mercedes-Benz, Nissan, GM-Opel, Peugeot, Renault, VAG koncern, Volvo.
Proizvodi su certificirani sa ISO9001/2000 te ISO TS 16949.
SASIC asortiman proizvoda:
     •    nosači motora
     •    nosači auspuha
     •    selen blokovi
     •    spone stabilizatora
     •    spone letve volana
     •    krajnici
     •    gumice stabilizatora
     •    kugle
     •    letve volana
     •    vilice/oscilirajuća ramena
     •    remenice radilice
     •    manžete homokinetičkih zglobova i letve volana
     •    natezači i klizači remenja
     •    pumpe vode
     •    setovi kvačila
     •    kočiona crijeva…

  

DOLZ

… ili punim imenom INDUSTRIAS DOLZ spada u grupu svjetskih lidera u proizvodnji pumpi vode za motorna vozila koji je osnovan 1934. godine. Kao obiteljska tvrtka, ponosni su na svoju povijest dugu više od 75 godina, kao i svoje porijeklo. Sa sjedištem u Španjolskoj, tvrtka posjeduje razgranatu internacionalnu mrežu i pogone u Španjolskoj, Italiji, Argentini i Kini, a u 2011. godini su proizveli preko 3.000.000 pumpi vode za svjetsko tržište.
Prepoznati u kvaliteti, spadaju pod one proizvođače koji su razgranati po nezavisnim aftermarket mrežama, isto tako proizvode za još neke druge renomirane proizvođače/brandove sa njihovim imenom, kao i to da su njihovi proizvodi prva ugradnja kod novih motornih vozila te spadaju u kategoriju OES i OEM proizvoda.
DOLZ garantira kvalitetu svojih proizvoda s visokim standardima proizvodnog procesa. Imaju certifikat ISO 9001, a FORD MOTOR COMPANY ih je nagradio s Q1 Quality Award s obzirom da su im jedan od dobavljača sa svojim proizvodima.
DOLZ proizvodni program:
     •    pumpe vode

 

 

 

NTN-SNR

… pakt je sklopljen 2007. godine kada je NTN postao vlasnikom SNR-a, a u kojem i Renault ima udjela. SNR je francuski proizvođač industrijskih i auto ležajeva i pribora kao i NTN, no s time da je SNR u odnosu na NTN imao znatno kvalitetniju katalošku podršku i širinu prodajnog asortimana u kojem se moglo pronaći drugih proozvođača istih/sličnih proivzoda, dok je NTN bio vrlo uskog djelovanja (kada govorimo o auto programu) sa nekolicinom proizvoda vezanih za uglavnom Azijska vozila i vrlo malim udijelom kod Europskih vozila. Sa današnjim križanjem raznih auto kompanija (npr Renault-Nissan), bilo je neizbježno da se dogodi ovakav potez koji bi obuhvatio dva proizvođača ležaja koji se nalaze u velikom broju prvih ugradnji na ležajevima kotača ili mjenjača. I dok SNR nema svoju vlastitu proizvodnju natezača i klizača kanalnog remenja, u svojim kutijama uvijek pakira proizvođače koji se nalaze u prvim ugradnjama, dok NTN proizvodi i natezače i klizače.
NTN je osnovan 1918. godine s upravom koja je locirana blizu japanskog grada Osake. NTN u proizvodnji ležajeva je dostigao delikatnost nanometra, te je ta tehnologija korištena na satelitima, avijaciji, željeznicama i naravno automobilima, kao i reznih industrijskih postrojenja, kancelarijske opreme te prehrambenih strojeva.
SNR s druge strane je prestižna Francuska kompanija koja se ustabilila u samom vrhu automobilske industrije sa svojim programom i nezaobilazni su kod prvih ugradnji proizvođača vozila. O njihovoj kvaliteti i inovativnosti govore podaci da 8 od 9 najprodavanijih Europskih vozila koriste njihove proizvode u prvoj ugradnji: Mercedes Benz, GM-Opel, Renault, PSA grupacija, Fiat grupacija, VAG koncern, Ford, Volvo, Nissan, Rover, Honda, Jaguar… (uključujući u to i NTN sad kad su zajedno).
Isto tako vole istaknuti da ABS magnetni prsten na ležajevima je njihova tehnologija koju su promovirali i koja je prihvaćena od strane proizvođača vozila te isto tako s time rade veći proboj prema prvoj ugradnji još većeg opsega.
NTN-SNR proizvodi:
     •    ležajevi kotača
     •    ležajevi mjenjača
     •    natezač i klizači remenja
     •    remenice alternatora
     •    remenice radilice
     •    setovi zupčastog remenja
     •    setovi kanalnog remenja
     •    setovi ležajeva kotača s popratnim priborom
     •    ležajevi amortizera
     •    potisni hidraulični ležajevi
     •    ležajevi kompresora klima uređaja
     •    industrijski ležajevi i popratni pribor

 

 

PURFLUX

… spada pod veliku grupaciju SOGEFI u kojoj se nalazi kao prvo ime uz „bratske“ brandove istih komponenata odnosno filtera (ulja, zraka, goriva, kabine): Tecnocar, Coopers/FIAAM, Fram. Sogefi grupa uz filtere proizvodi i neke dijelove ovjesa, kao što su to opruge, stabilizatori.
Purflux kao brand u grupaciji je ime koje se nalazi kao prvo ugradbeno u gotovo svim proizvođačima vozila iz EU, kao i vozilima s područja Azije i Amerike. Uz osobna vozila  opskrbljuju i dostavna te teretna vozila kao i radne strojeve (vozila) te poljoprivredne strojeve (vozila).
Purflux svojim proizvodnim programom, kao i OE kvalitetom zbog svoje prisutnosti u prvim ugradnjama, mogu ponuditi kompletan izbor proizvoda za svakog kupca. Od 1956. godine su svojom inovativnosti i garancijom proizvoda da zadovoljavaju sve zahtjeve radnih aplikacija od proizvođača vozila, postali nezaobilazni partner svima u nizu od proizvođača vozila, nezavisnog aftermarket tržišta i krajnjih korisnika vozila.
Kao francuski proizvođač, najčešće je prisutan u proizvođačima vozila iz Francuske (Citroen, Peugeot, Renault), ali možete ih naći i kod ostalih popularnih vozila na cestama kao što su: Ford Focus/Mondeo, VW Polo/Golf/Passat, Fiat Punto, Opel Corsa/Astra i mnogi drugi, kao i u kamionima MAN, DAF, VOLVO, IVECO ili pak radnim strojoevima CAT, JOHN DEAR, PERKINS… a niti sportski brandovi nisu zaobiđeni poput ASTON MARTINA, FERRARIJA, MASERATIJA.
PURFLUX proizviodni program:
     •    filteri (ulja, zraka, goriva, kabine)

 

 2BwZBf1xb88

 

INA - Schaeffler group

… je proizvodna marka Schaeffler grupacije za ključne komponente motora za vozila. Raspon proizvoda uključuje glavne elemente za vozila i laka teretna vozila. Širom svijeta proizvođači vozila se oslanjaju na razne inovacije i rješenja razvijena od strane INA-e koja je masivan dobavljač za prvu ugradnju i daljnju prodaju dijelova za osobna i komercijalna vozila. INA je zastupljena na svim kontinentima, a širina i opseg automobilskog proizvodnog programa obuhvaća više različitih poslovnih sektora kao što su to motori (natezači, klizači, hidropodizači ventila, klackalice), transmisija (pilot ležajevi kvačila, potisni ležajevi) i drugo.
Što se tiče distribucije remenja, smatraju se proizvođačem broj 1 na svijetu po širini proizvodnog i prodajnog asortimana, zastupljenosti u prvim ugradnjama, kao i kvaliteti te pouzdanosti samog proizvoda. Za pogonsko (zupčasto) remenje imaju širok asortiman setova zupčastog remenja sa ili bez pumpe vode te samo set natezača i klizača bez remenja.
Zbog svega toga, INA predstavlja idealno rješenje za održavanje vozila, bez obzira na starosnu dob vozila.
INA asortiman:
     •    natezači remenja
     •    klizači remenja
     •    setovi zupčastog remena – sa ili bez pumpe vode ; bez remena
     •    remenice alternatora
     •    remenice radilice
     •    hidropodizači ventila
     •    klackalice ventila

 

 

FAG - Shaeffler group

… već više od 120 godina spada u jedne od najvećih i vodećih proizvođača ležajeva za auto industriju te su u prvoj ugradnji svih proizvođača vozila, od osobnih do teretnih vozila. Svojom izradom proizvoda koji moraju podnjeti vrlo visoka opterećenja, kao i njihove promijene te isto tako i odoljevati raznim vanjskim utjecajima od vremenskih uvijeta do okoline u kojoj se kreću ili neoprezne vožnje ili loših stanja cesta po kojima se vozi, FAG u svojem razvoju kroz više od stoljeća ima razvojni tim stručnjaka koji stalno unaprijeđuju svaki proizvod za nove generacije vozila te zbog svega toga proizvode i isporučuju svoje proizvode za prvu ugradnju i aftermarket tržište rezervnih dijelova.
Proizvode sve vrste ležajeva za kotače (kuglične, konusno valjkaste, radijalno valjkaste, glavčine svih generacija od standardnih do onih sa ABS-om) , kao i ležajeve za amortizere.
Bitno je napomenuti da u setovima ležaja kotača možete pronaći i popratni pribor koji je često puta potreban zbog istrošenosti starog te je uputno zamijeniti ga novim radi kvalitetnijeg servisa i otklanjanja mogućnosti da stari i pohabani dio bude uzročnik ranijem odnosno bržem povratku na servis za isti dio.
FAG proizvodni auto program:
     •    ležajevi kotača
     •    ležajevi amortizera

 

 

 

 

LuK - Schaeffler group

… ili na Njemačkom jeziku Lamellen und Kupplungsbau što u prijevodu znači Proizvodnja Lamela i Kvačila je u svojoj osnovi proizvođač kvačila i ostalih pripadajućih dijelova. Osnovani su 1965. godine u Njemačkoj, a sjedište im je u Bühlu i spadaju pod Schaeffler grupaciju.
Spadaju u proizvođača prve ugradnje i može ih se naći u svim proizvodnim markama vozila, ovisno od modela vozila što su izračunali da je to svako četvrto vozilo što izađe s proizvodne trake. LuK svoje proizvodne pogone ima raštrkane po cijelom svijetu u 17 zemalja Europe, Amerike, Azije i Afrike.
Kao tvrtka koja je prisutna u prvim ugradnjama proizvođača vozila, zaslužna je za novu tehnologiju ublažavanja vibracija rada motora, te su prva tvrka koja je napravila zamašnjak podijeljene mase (odnosno dvomaseni ili još plivajući zamašnjak - DMF. DualMass Flywheel). O zamašnjacima više pod temom zamašnjaci.
LUK RepSet linija proizvoda je kompletna gama setova kvačila za osobna i laka teretna vozila, te podliježu rigoroznim testovima na svakom koraku proizvodnog procesa, te sadržaj reparaturnih setova (što i jest značenje RepSet, nije značenje "repariranih setova") najčešće obuhvaća: lamelu, potisnu ploču i potisni ležaj.
Osim navedenih dijelova u RepSetovima, LUK također u svom prodajnom asortimanu ima: pilot ležajeve radilice kod kvačila (igličasti i kuglični), te glavne i pomoćne cilindre kvačila.
LuK prodajni program:
     •    setovi kvačila
          -    4p = lamela, potisna ploča, potisni ležaj, zamašnjak
          -    3p = lamela, potisna ploča, potisni ležaj – BEZ zamašnjaka
          -    3p = lamela, potisna ploča, zamašnjak – BEZ potisnog ležaja
          -    2p = lamela i potisna ploča
     •    zamašnjaci
     •    potisni ležajevi – standardni i hidraulični
     •    glavni cilindri kvačila
     •    pomoćni cilindri kvačila
     •    pilot ležajevi kvačila
     •    pripadajući vijci zamašnjaka

 

 Q449SvbvskQ

 

CIFAM - Metelli group

… je jedan od značajnijih proizvođača i distributera hidrauličnih dijelova za sve vrste motornih vozila, kao i za dijelove prijenosnog mehanizma.
CIFAM je član METELLI Group koja je osnovana 1962. kao strojna radiona koja 2010. obuhvaća cjelokupnu proizvodnju kočionog opsega. CIFAM nastaje 1975. godine kao „spin off“ od prethodno spomenutog METTELI-ja te je potom pretvoren u zasebno društvo s ograničenom odgovornošću 1984. godine. Kako je rasla stručnost i resursi, kompletno spajanje u METELLI Group se dogodilo 1996. godine te širom svijeta CIFAM je jedan od sinonima za visoku kvalitetu i „state of the art“ tehnologiju u proizvodnji kočnica i kvačilne hidraulike.
CIFAM svoje proizvode izvozi širom svijeta od Amerike, Europe, Azije, Afrike, Australije. Više od 60% svoje proizvodnje odnosi se na proizvodnju dijelova prve ugradnje (OEM, OES), dok preostali dio proizvodnje se odnosi na vlastitu distribuciju na tržište rezervnih dijelova, ali još uz to proizvode i za još neke druge poznatije proizvođače kočionih sistema iz samog vrha aftermarket brandova.
Kao odgovoran proizvođač rezervnih dijelova, svaki pojedinačni CIFAM proizvod se podvrgava striktnoj kontroli kvalitete u svim fazama proizvodnog procesa koju dokazuje i certifikatom ISO 9001:2000.
CIFAM proizvodni program:
     •    kočioni diskovi
     •    kočione disk pločice
     •    bubnjevi/doboši
     •    pakne
     •    kočioni cilindri kotača
     •    glavni kočioni cilindri
     •    cilindri kvačila
     •    homokinetički zglobovi
     •    poluosovine

 

 

 

GRAF - Metelli group

… pumpe vode su od svjetski renomiranog proizvođača iz Italije koji spada pod METELLI Group od 2001. godine, a osnovan je u ranim 20-im godinama 20. stoljeća u Torinu te je vrlo brzo postao vrlo poznat i pouzdan proizvođač dijelova. 60-ih godina prošlog stoljeća su kupljeni od grupe ljudi iz Breše te kompaniju preselili u Rovato. Nova uprava je odlučila da se proizvodnja usredotoči na pumpe vode i kočione diskove za potrebe trišta rezervnih dijelova. S vremenom su postali jedan od vodećih proizvođača pumpi vode na području Europe. Kako su pripojeni METELLI grupaciji s njima je ta grupacija počela jačati po svojoj široj ponudi proizvodno/prodajnog asortimana čiji komitenti nisu samo razne trgovine u svijetu, već i proizvođači automobila, kao i drugi svjetski poznati i renomirani proizvođači takvih dijelova u auto programu. Uz proizvodnju po najnovijim tehnologijama imaju standard ISO 9001. Svaka pumpa vode prolazi kroz 100% automatizirani proces kontrole kvalitete nakon završenog proizvodnog procesa. Svojim prodajnim asortimanom pokrivaju oko 98% Europskog voznog parka, a isto tako u ponudi imaju i pumpe vode za Azijska vozila.
Tvrtka ima dosta izmješanu bazu kupaca, od neovisnog aftermarket tržišta (Independent Aftermarket – I.A.M.), kao i dobavljača originalnih dijelova (Original Equipment Supplier – OES), a ponosno ističu da su i proizvođač originalnih rezervnih dijelova (Original Equipment Manufacturer – OEM).
GRAF proizvodni program:
     •    pumpe vode
     •    setovi zupčastog remena s pumpom vode

 

  HwcxGdLmoEU

 

CORTECO - Freunderberg group

… je u grupi Freudenberg Group koja je jedan od vodećih dobavljača/proizvođača u segmentu auto-moto dijelova sa odgovarajućom kvalitetom proizvoda prve ugradnje uglavnom gumenih i metalno-gumenih proizvoda. Proizvodi marke CORTECO se proizvode na 6 mjesta u Europi te su poznati po svojim odličnim metodama usluge te ekspeditivnim logističkim sistemom. Sve to zajedno s kvalitetom proizvoda je osnova na kojoj se gradi pozicija tvrtke na tržištu. Dijelovi marke CORTECO se koriste kod proizvođača i prodavača originalnih dijelova širom svijeta. Dodatno k tome za proizvodnju i realizaciju proizvoda samog CORTECO-a se koristi čitav „know-how“ tehničkog i trgovinskog potencijala Freudenberg grupe koja garantira cjelokupnom uspjehu.
Sa više od 18.000 svojih artikala, tvrtka CORTECO nudi širok spektar proizvoda koji obuhvaćaju:
     •    simeringe – radilice, bregaste, poluosovina, mjenjača, kotača
     •    dijelove ovjesa – selen blokove, gumice stabilizatora
     •    nosače motora
     •    remenice radilice
     •    kočiona crijeva
     •    filteri kabine

 

  XhNvkV31XpU

 

DAYCO

 … je Talijanska tvrtka koja se nametnula među vodeće proizvođače sistema remenskog prijenosa motornih vozila. Sa svojim proizvodima osiguravaju sigurna rješenja svih problema u remenskom prijenosu sa solidnom kvalitetom i trajnosti proizvoda. U prilog tome može ići i činjenica da su DAYCO proizvodi u prvoj ugradnji kod mnogih proizvođača motornih vozila.
Osim svojih proizvoda, DAYCO predvodi u ulaganju za nove tehnologije te pronalaze nova rješenja koja će biti primjenjiva u budućnosti sa još većim zahtjevima u radu nego što je to danas.
DAYCO proizvodni program:
     •    zupčasto remenje
     •    kanalno PK remenje
     •    klinasto remenje
     •    natezači
     •    klizači
     •    remenice radilice
     •    remenice alternatora
     •    setovi zupčastog remenja

 

 

 

MAGNETI MARELLI

… je još jedan od svjetskih lidera u proizvodnji i projektiranju visoko tehnoloških proizvoda i sistema za auto industriju. U vlasništvu su FIAT grupacije. Svoje proizvodne pogone i opremu imaju u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Rusiji, Turskoj, SAD-u, Meksiku, Argenitni, Kini, Maleziji i Južnoj Africi. Spadaju pod jedne od najčešćih proizvođača za dijelove prve ugradnje kod Fiat grupe, Renaulta, Citroena, Peugeota, Forda, VAG koncerna, BMW-Rovera, Daimler-Chryslera, GM-Opela, Volva, Saaba, Nissana, Toyote.
Još daleka 1919. godina je početak djelovanja, kada su izrađivali magnete za sisteme magnetskog paljenja benzinskih motora, ali porijeklo nekih proizvodnih linija kao što je osvjetljenje i kontrolni uređaji, datiraju još od kraja 19. stoljeća.
Danas Magneti Marelli proizvodi cijele sisteme paljenja, dijelove ovjesa, rashladne sisteme, ispušne sisteme, amortizere i još razne druge komponente koje bi zauzele previše prostora za pisanje.
Zbog svog velikog iskustva u proizvodnji originalnih dijelova za prvu ugradnju, kao i sudjelovanja u raznim auto-moto sportskim natjecanjima, osiguravaju visoku kvalitetu svojih proizvoda.
Dio prodajnog MAGNETI MARELLI asortimana:
     •    alternatori – i njihove komponente
     •    anlaseri – i njihove komponente
     •    dijelovi ovjesa
     •    amortizeri – ovijes i petih vrata i prednje haube
     •    grijači
     •    žarulje
     •    pumpe vode
     •    i još mnoštvo drugih proizvoda

 

  RgvyR2ahmuI

 

HEPU

... dolazi iz Njemačke te predstavlja onu Njemačku kvalitetu kad govorimo o tom aspektu gledanja. Kada motor radi savršeno dugi niz godina, onda to možemo pripisati ponajviše pumpi vode. Motor može postići visok stupanj učinkovitosti ako se održava na optimalnoj radnoj temperaturi, no ako to nije slučaj, komponente u takvim uvijetima se brže troše/habaju, a uz njih isto tako i cijeli motor. Visoka kvaliteta HEPU pumpe vode pruža mir vašem motoru kao i najdulji mogućii životni vijek motora.
HEPU pumpe vode efikasno štite motor od pregrijavanja i utječu na smanjenu potrošnju goriva, kao i na smanjenje emisije ispušnih plinova.

HEPU u svom prodajnom asortimanu, osim samih pumpi vode što im je glavna proizvodna djelatnost, nudi i kompletne setove zupčastog remena s pumpom vode. Stručnjaci to znaju već dugo vremena te su izabrali siguran način prilikom izmjene zupčastog remena tako da mjenjaju u isto vrijeme cijeli set i pumpu za vodu na onim motorima gdje je pumpa vode pogonjena zupčastim remenom. S novim HEPU pumpama za vodu nudimo i setove za sigurno i ekonomski potpuno zadovoljavajuće rješenje. Sve to garantira brze servise bez problema, a samim time vaše zadovoljstvo.
HEPU prodajni asortiman:
     •    pumpe vode   
     •    Setovi zupčastog remena s pumpom vode

 

 

 

KILEN industri ab

… INDUSTRI AB je osnovan u Švedskoj 1986. godine. U kratkom vremenu su ušli u elitni svijet automotiv industrije, a 1996. godine su završili pod Skandinavskim gigantom LESJŐFORS AB koji su bili zainteresirani za različite proizvode u segmentu.
Većina KILEN proizvoda su dizajnirani za osobna vozila. Opruge amortizera su proizvedene od zakaljenog čelika hladno-vijanje, koje je prvo pojavljivanje kod opruga ventila koji imaju vrlo stroge zahtjeve u uvijetima rada.
LESJŐFORS kao vrlo stabilan financijski partner ima 8 proizvodnih jedinica u Švedskoj, Finskoj, Danskoj, a tvrtka isto tako posjeduje vlastite prodaje u Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Njemačkoj kao i mnoge distributivne mreže po cijelom svijetu. Proizvodi su certificirani certifikatima ISO9001 i ISO9002, kao i ISO14001.
KILEN proizvodi su namijenjeni zamijeni oštećenih ili oslabljenih originalnih opruga, a proizvode se prema standardima prve ugradnje. Svojom kvalitetom i najširom ponudom spadaju u najveće Europske dobavljače opruga putničkih vozila uključujući popularne i prestižne marke uključujući BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz kao i novo dolazeće modele Hyundai/Kia i Smart. Kod proizvođača vozila su dobro poznati zbog svoje high-tech metode izvođenja proizvoda, otpornosti na koroziju i dugovječnosti.
KILEN isto tako proizvodi i lisnate opruge kao npr za Ford Transit, Mercedes Sprinter ili Mitsubishi L200, a osim toga ima široki asortiman plinskih opruga prtljažnika ili prednjeg poklopca motora, ali ima i sportski orjentirane opruge za spuštanje vozila (koje nemamo u prodajnom asortimanu, samo po specijalnoj narudžbi).
KILEN proizvodi:
     •    opruge – standardne
     •    opruge – lisnate
     •    plinski amortizeri prtljažnika i prednjeg poklopca motora
     •    opruge – sportske za spuštanje vozila

 

 

 

FOMAR FRICTION

… je skandinavski proizvođač kočionih disk pločica i pakni, a djeluje pod koncernom BORG Automotive. Proizvodne linije opskrbljuju aftermarket (AM) tržište, kao i tržište originalne opreme (OEM, OES). U oba slučaja završna obrada je jednako visoka – koristi se ista tehnologija i materijali u proizvodnji. Sastojci za OE market su derivati od standardnih sastojaka s minimalnim efektivnim modifikacijama samo u boji obloge. Njihovi kupci u AM sektoru uključuju jedne od najvećih trgovačkih grupacija (ATR, TEMOT) dok u OE sektoru za: Chevrolet/Opel/GM/SAAB, Fiat/Iveco, MAN, Scania, Sissu i Volvo kao i poznati AM proizvođači: ATE-Teves, Bosch, Rixenberg.
Neke obloge su markirane pod samim imenom kupca s tržišta (OE ili AM) odnosno FOMARov proizvod je u njihovim kutijama s njihovim imenom.
Osim u industriji putničkih, komercijalnih i teretnih vozila, bitno je spomenuti da proizvode kočione obloge i avio industriju, kao i neke industrijske aplikacije.
FOMAR FRICTION prodajni program kod nas obuhvaća:
     •    kočione disk pločice
     •    pakne

 

 

 vNDxtNWba3Y

 usiACLf9osw

 

BLUE PRINT

… predstavlja svjetski poznato rješenje za auto dijelove azijskih modela vozila sa svojim specijaliziranim programom od preko 20.000 artikala u svojoj ponudi. S time predstavljaju ozbiljno rješenje za gotovo sve vrte kvarova na azijskim automobilima. Kvaliteta BLUE PRINT proizvoda proizlazi od striktne suradnje s vrhunskim proizvođačima koji rade dijelove za prvu ugradnju u azijske automobile što znači da su direktna zamjena za originalni dio sa svojim logom.

 

 

Najčešći prodajni artikli u našem prodajnom asortimanu:
     •    filteri – ulja, zraka, goriva, kabine
     •    kočioni diskovi
     •    kočione disk pločice
     •    pakne
     •    doboši
     •    remenje – zupčasto, kanalno
     •    natezači i klizači remenja
     •    kvačila
     •    elementi ovjesa
     •    + još razni prekidači, kablovi…

 

 

SACHS - ZF

... dolazi iz ZF trading grupacije i vodeći je brand unutar toga, a kao dobavljač i partner u međunarodnoj auto industriji je već više od 100 godina. Ernst Sachs i Karl Fichtel su osnovali „Schweinfurter Präcisions-Kugellagerwerke Fichtel & Sachs godine 1895. te su započeli kao proizvodnja kugličnih ležajeva i dijelova za bicikle, a „tek“ 1929. godine započinju s proizvodnjom kvačila i amortizera za auto industriju. Danas je SACHS jedan od najvećih svjetskih proizvođača auto dijelova (u svom segmentu proizvodnog asortimana) za prvu ugradnju u auto industriji.
Kao i ostale bitne komponente na vozilu, kvačilo/spojka pripada na sigurnosni dio vozila prvoga stupnja, a činjenica je da malo tko tako gleda na to, a opet svi težimo ka sigurnosti. SACHS sa svojim proizvodima nastoji ponuditi najvišu moguću razinu kvalitete na tržištu, kao i asortiman koji pokriva gotovo sva vozila na tržištu, a uz to i povoljan omjer cijene i kvalitete.
SACHS kvačila garantiraju pouzdani prijenos snage i glatko mijenjanje brzina te su otporna i na zahtjevnija opterećenja, a isto tako se ističu i po dužini trajanja svog radnog vijeka. Svi dijelovi kvačila su usklađeni tako da dostignu jednak radni vijek, a u slučaju da se neki dio pokvari prije zajedničkog isteka radnog vijeka, sugerira se promijena kompletnog seta kvačila.

Po pitanju udobnosti vozila tu su SACHS amortizeri koji kao vrhunsko dostignuće istiću svoju tehnologiju s kojom smanjuju težinu, a pri tome istovremeno mogu povisiti udobnost kao i sigurnost. Uz nove sirovine i intelegentan te optimalan proces proizvodnje je temelj za pouzdana rješenja. Takav proces proizvodnje sisteme amortizera čini pouzdanijima i učinkovitima. Uz sve to nude i široku paletu amortizera s jednim ili dva kućišta, s uloškom amortizera na bazi plina ili hidraulike (ulja) te s nivoom podešavanja. SACHS amortizere dijelimo na:

-          SACHS SUPER TOURING (plavi) – standardni amortizer uz povoljnu cijenu koji ispunjava sve velike zahtjeve udobnosti i sigurnosti. Pokrivenost za gotovo sva vozila

-          SACHS ADVANTAGE (crveni) – pojačani amortizer s istaknutim svojstvima u vožnji:  maksimalne sigurnosti, optimalnog ponašanja i najveće udobnosti

-          SACHS UNLIMITED NIVOMAT – potpuno automatski sistem za reguliranje razine visine vozila te izjednačava svaki teret

SACHS proizvodno/prodajni program obuhvaća:
     •    amortizeri
     •    ležajevi amortizera
     •    zaštitne gume amortizera/štitnici od prašine
     •    setovi kvačila
     -    4p = lamela, potisna ploča, potisni ležaj, zamašnjak
     -    3p = lamela, potisna ploča, potisni ležaj – BEZ zamašnjaka
     -    3p = lamela, potisna ploča, zamašnjak – BEZ potisnog ležaja
     -    2p = lamela i potisna ploča
     •    zamašnjaci
     •    potisni ležajevi – standardni i hidraulični
     •    glavni cilindri kvačila
     •    pomoćni cilindri kvačila
     •    pilot ležajevi kvačila
     •    cilindri kotača
     •    visco ventilatori

 

 

 

  aJPEf6yKyzc

 

LEMFÖRDER - ZF

… kao i SACHS pripada grupaciji ZF trading te je također vrh ponude te grupacije u svojem proizvodno-prodajnom asortimanu gumeno-metalnih dijelova ovjesa i motora. S obzirom da su dijelovi ovjesa svakog vozila i sigurnosni dijelovi, u Lemförderu se njihovi dijelovi osmišljavaju, dizajniraju, proizvode i montiraju s posebnom pozornošću. Takvi dijelovi moraju biti na visokojo razini sigurnosti u svim mogućim situacijama s kojima se vozač tijekom vožnje može susresti, a Lemförder dijelovi ovjesa su iznimno sigurni i pouzdani te ih u svojim prvim ugradnjama koriste najrespektabilniji proizvođači automobila (Audi, BMW, Mercedes-Benz…) s čime potvrđuju da se radi o vrlo kvalitetnim proizvodima.
Inače osnovna funkcija gumeno-metalnih proizvoda na vozilima je ta da povezuju dijelove, komponente, ublažuju vibracije, apsorbiraju zvuk što u konačnici utječe na udobnu i ugodnu vožnju.
Prednost u odnosu na konkurenciju je ta, što je postotak reklamacija izuzetno nizak i na ovim našim područjima, tako da svaki kupac koji kupi Lemförder dijelove može očekivati dugačak vijek trajnosti. Iako je Lemförder često skuplji od konkurencije, njihova se kupovina isplati iz vrlo jednostavnog razloga, a to je da je interval zamjene znatno duži.
Lemförder prodajni asortiman obuhvaća:
     •    spone stabilizatora
     •    kugle
     •    vilice / oscilirajuća ramena
     •    spone letve volana
     •    krajnike
     •    ležave i nosače amortizera
     •    nosače motora / mjenjača
     •    selene
     •    gumice stabilizatora
     •    elastične spojke kardana

 

 

 

OYODO

... je glavna linija proizvoda našeg vanjskog dobavljača i roba koja se prodaje pod time imenom dolazi od poznatih proizvođača automobilskih rezervnih dijelova, od kojih su mnogi među službenim dobavljačima proizvođača automobila. OYODO ime/brand ne znači samo rezervne dijelove od poznatih japanskih proizvođača (555, NSK, BANDO, MITSUBOSHI, KOYO, NPW, URW itd.) za Japanska vozila, već isto tako i kvalitetni rezervni dijelovi za Korejska vozila.
OYODO brand postaje sve više aktivan sa svojim vlastitim imenom umjesto gore spomenutih, jer su uz njihovu kvalitetu počeli reklamirati sebe kao jedinstveni kvalitetni brand koji obuhvaća sve kvalitetno i to pod jednim imenom, odnosno po dogovru i ugovoru svi oni rade za njih.

 

 

 

JPN

... linija proizvoda općenito se smatra kao jeftinija alternativa za OYODO, ali i pod tim imenom dolaze brandovi prvih ugradnji, uglavnom za Korejska vozila s obzirom da najviše proizvođača za to ime dolazi iz Koreje. Isto tako JPN linija proizvoda je za Japanska i Korejska vozila. Roba koja čini ovaj dio proizvodne linije dolazi iz dobro poznatih i priznatih tvornica koje se nalaze u Koreji, Maleziji, Tajvanu i drugim azijskim zemljama. Svaroba koja se prodaje pod JPN imenom ispunjava sve uvijete za ovakvuvrstu proizvoda te isto tako kao i OYODO, sve više dolazi i sa svojim imenom na ambalaži odnosno na samom proizvodu.