auto moto dijelovi

Kvačila (spojke)

Kvačilo je karika u sistemu za prijenos snage između motora i mjenjača, a osnovni dijelovi kvačila su: 

  • lamela 
  • potisna ploča (košara, korpa)
  • potisni ležaj (druk lager)

Svi dijelovi kvačila su usklađeni na takav način da imaju jednak vijek trajanja. Zbog toga bi pri izmjeni kvačila trebalo promijeniti kompletan set.

Svakako prilikom izmjene kvačila preporučuje se zamjeniti i ostale radne dijelove koji su usko povezani sa djelotvornim radom kvačila, kao što su: 

  • simering radilice, izlaz, do kvačila/zamašnjaka
  • ležaj radilice (kuglični ili igličasti) - pilot ležaj kvačila
  • glavni i pomoćni cilindar kvačila (provjeriti)
  • sajlu kvačila (provjeriti)

Kao i kod ostalih dijelova/komponenti koje su usko vezane za rad jednih i drugih na što duži životni vijek, i ovdje se 90% svih reklamacija javlja zbog izbjegavanja zamjene radnih dijelova kvačila koji uzrokuju oštećenja na istim. Izmjenom i detaljnim pregledom čitavog sistema, te zamjenom radnih dijelova i seta kvačila, isti će besprijekorno i dugo odrađivati svoju namjenu - izmjenu stupnjeva prijenosa, odnosno brzina.

 I9g691FxNZ0

POMALO OD SVAKOG PROIZVOĐAČA KVAČILA

SACHS

 ... razvija i proizvodi kvačila od 1923. godine i do danas je proizveo više od 170 milijuna setova kvačila. Robna marka je tvrtke ZF Services.

Danas je među vodećima kada je u pitanju razvoj tehonologije. U serijsku proizvodnju uvedene su inovacije kao:

- sistemi sa 2 kvačila za ručne mjenjače bez prekida tijeka snage prilikom promijene stupnja prijenosa

- električni pogon za hibridna vozila koja reduciraju emisijiu štetnih plinova i potrošnju goriva

Veliki proizvođači putničkih vozila, trkačih sportskih vozila (F1) koriste SACHS kvačila, te takva prikupljena iskustva sa trkačih staza se koriste u serijskoj proizvodnji.

SACHS kvačila su zbog toga pouzdana i izdržljiva, te utječu na bolji stupanj iskoristivosti prenešene snage i sigurnosti u vožnji. ZF Services, pod kojim se nalazi SACHS, je na prvom mjestu po prodaji i ponudi odgovarajućih SACHS setova kvačila.

Jedan je od proizvođača koji se ugrađuje i surađuje sa prvim ugradnjama. 

 

LUK

  ... spada pod tvrtku Schaeffler, odnosno grupaciju proizvoda pod tom tvrtkom. Sa proizvodnjom su započeli 1965. godine kada su i osnovani.

Kao tvrtka koja je isto tako prisutna u prvim ugradnjama proizvođača vozila, zaslužna je za novu tehnologiju ublažavanja vibracija rada motora, te su prva tvrka koja je napravila zamašnjak podijeljene mase (odnosno dvomaseni ili još plivajući zamašnjak - DMF. DualMass Flywheel).O zamašnjacima više pod temom zamašnjaci.

LUK RepSet linija proizvoda je kompletna gama setova kvačila za osobna i laka teretna vozila, te podliježu rigoroznim testovima na svakom koraku proizvodnog procesa, te sadržaj reparaturnih setova (što i jest značenje RepSet, nije značenje "repariranih setova") najčešće obuhvaća: lamelu, potisnu ploču i potisni ležaj.

Osim navedenih dijelova u RepSetovima, LUK također u svom prodajnom asortimanu ima: pilot ležajeve radilice kod kvačila (igličasti i kuglični), te glavne i pomoćne cilindre kvačila.

 

VALEO

 ... je također tvrtka prve ugradnje u vozila, te spada u sam vrh ponude i kvalitete sa svojim proizvodima. Također i svojom inovativnošću, te kvalitetom iza koje stoji, predstavlja proizvođača i tvrtku kojoj se vjeruje, te je svjetski priznata i od krajnjih korisnika, pa sve do originalnih ugradnji.

Osnovan je 1923. godine kao "The Société Anonyme Française du Ferodo" i najprije su proizvodili kočioni sistem i kvačila pod licencom Ferodo UK. Godine 1980. preimenovali su se u VALEO, što je u prijevodu sa latinsko "Ja sam dobro!". Nakon toga su pokrenuli agresivnu strategiju povećanja tržišnog djelovanja, kroz mnoge internacionalne akvizicije.

VALEO je još specifičan po tome što unatoč inovacijama kod kvačila, odnosno zamašnjaka sa podjeljenom masom, on i dalje za većinu mjesta gdje se ugrađuju dvomaseni zamašnjaci nudi alternativu jednomasenog zamašnjaka, no prilagođeno uvjetima za rad kao sa zamašnjacima podjeljene mase, odnosno napravili su pojačanja na oprugama lamele, te su za specijalne i otežane uvjete rada, te kao cjelokupna kombinacija su lakši i bolje podnose veće okretaje.

 

AP AUTOMOTIVE

 ... je proizvođač koji se također nalazi kao aftermarket proizvod, te proizvod koji isto tako spada pod dijelove prve ugradnje u osobna i komercijalna vozila. Sa svojim timom stručnjaka na tržište žele isporučivati proizvod visoke kvalitete i povoljne cijene, te iako većini nepoznato ime, svojim radom i trudom te kvalitetom dolaze uz bok i ostalim proizvođačima istih dijelova.

 Tvrtka je osnovana u Londonu 1920. godine kao ured za uvoz i distribuciju američkih rezervnih dijelova te kako je potražnja rasla, tako su postali i proizvodna tvrtka pod okriljem BORG & BECK licence. U ranim 70-ima su bili dominantna tvrtka na području sistema kvačila. Kako su rasli, tako ih je tvrtka BORG & BECK kupila, te nakon nekog vremena prodala DELPHIju, a koji je kasnije u nekoliko navrata još otkupio i ime BORG, te nešto kasnije i BECK, ali djelovali su pod konzorcijem Automotive Products Driveline Technology (APDT) koji je tada proizvodio i do 100.000 kvačila. 2005. godine je DELPHI odlučio izaći iz aftermarket trgovine kvačilima te je ime BORG & BECK prodao Velikoj Britaniji.

Danas AP Automotive djeluje pod tvrtkom Raicam Industries te tvrtka u današnje vrijeme ima globalno aftermarket prisustvo na tržištu, kao i opskrbljivanje nekih od vodećih proizvođača osobnih i komercijalnih vozila.
Svi proizvodi koje ova tvrtka proizvodi su korišteni od OE odobrenog materijala te u proizvodnji imaju preko 1300 referenci i pokrivaju preko 95% europskog aftermarket tržišta, kao i servisiranje više od 80 pojedinih proizvođača vozila, od Alfa Romea do Volva. 

 

VAŽNA NAPOMENA:

Iako su svi ovi gore navedeni proizvođači mjerilo kvalitete, odnosno proizvođači prvih ugradnji, jamstvo na njihove proizvode se odnosi isključivo ukoliko uparujete njihove vlastite proizvode, a koji se odnose na potisnu ploču, lamelu i zamašnjak. Ukoliko na LUK zamašnjak montirate SACHS ili VALEO, proizvođač rezervnog dijela (bilo koji od navedenih) neće priznati reklamaciju ukoliko dođe do bilo kakvog problema. Potisni ležajevi su izvan ovoga pravila, jer potisni ležaj za određeno vozilo može raditi samo jedan proizvođač, te se taj isti nalaziti u svakom setu ili pojedinačno kod ostalih proizvođača.

Isto tako je važno napomenuti da ukoliko na vozila koja imaju zamašnjake podijeljene mase (dvomasene zamašnjake), ne zamjenite u isto vrijeme set kvačila (lamelu, potisnu ploču i potisni ležaj) ili u suprotnom ako ne mijenjate zamašnjak podijeljene mase dok mijenjate set kvačila, isto tako proizvođač rezervnih dijelova ne priznaje nikakvu reklamaciju na odrađeni posao ukoliko nije sve promijenjeno u isto vrijeme.

Ono što proizvođači inače drže kao preporuku, odnosno domet rada dvomasenog zamašnjaka je najčešće između 200.000 - 250.000 kilometara. Naravno da postoje primjerci koji idu i više od toga, ali i ne zaboravimo da ima i onih koji su u 100.000 kilometara to isto mijenjali i do 4 puta. No prema proizvođačima ovo je neka standardna granica koju bi ovi sklopovi trebali podnjeti

Zamašnjak podijeljene mase (ZMS)

 

 

Kada govorimo o zamašnjacima podijeljene mase koje još nazivamo i "dvomaseni zamašnjak" ili "plivajući zamašnjak", najprije uz to se veže ime LUK proizvođača kvačila, s obzirom da je on bio prvi proizvođač takvih dijelova u Europi koji ih je razvio te pustio u velikoserijsku proizvodnju i prodaju, a koji je u stanju razviti sljedeće:

 

 1. SAVRŠENE FUNKCIJE

Zamašnjaci podijeljene mase su sastavni dio motora na koji se oslanja i kvačilo. Njihova funkcija je da svojim djelovanjem reduciraju neugodno vibriranje motora i na taj način zadovolje zahtjeve komfora, a koji su stalno u sve većem porastu. Jednako kao i kvačilo, zamašnjaci podijeljene mase također podliježu trošenju, te u slučaju potrebe se moraju zamijeniti.

  2. NAJŠIRI ASORTIMAN NA TRŽIŠTU

Danas se ZMS koristi u svakom drugom novom osobnom vozilu i transporteru te je ovaj trend u stalnom porastu. U Europi je sa ZMS opremljleno već više od 50 milijuna vozila. Sa svojih više od 240 tipova ZMS-a, LUK u originalnoj kvaliteti pokriva skoro 100% tržišta sa rezervnim dijelovima.

 

  3. TEHNIČKA INOVACIJA I KNOW HOW

Standardni zamašnjak je jednodijelan, a ZMS je podijeljen u dvije mase koje se međusobno zakreću. Sistem za reduciranje vibracija je integriran unutar zamašnjaka, a bazira se na cilindričnim oprugama koje su lučno postavljene. ZMS na taj način učinkovito izolira torzijsko titranje motora i u bitnome doprinosi smanjenju emisija ispušnih plinova i potrošnji goriva.

 ZvYuZB7Z6jo

3D ANIMACIJA ZAMAŠNJAKA PODIJELJENE MASE

DbvP5EvpUbA 

Ležajevi diferencijala i mjenjača

U mjenjaču i diferencijalu možete pronaći gotovo sve vrste ležajeva. Većina od njih su i specijalnih dimenzija, te ih se ne može kupiti u slobodnoj prodaji. Isto tako, nikada nisu od samo jednog proizvođača, već se može pronaći i do nekoliko različitih proizvođača, za određene ležajeve. 

DOBRO JE ZNATI: kao i za ležajeve alternatora, tako i za ove ležajeve je dobro ponjeti sve uzorke, jer niti ovi ležajevi nisu kataloški zavedeni po modelu vozila, te ih je potrebno mjeriti ili rješavati po oznakama na njima. Isto tako, s obzirom da ima i dosta konusno-valjkastih ležajeva, obavezno je potrebno skinuti i unutrašnju i vanjsku košuljicu ležaja, jer su im najčešće oznake različite na obje košuljice, a ti isti brojevi mogu biti kompatibilni sa još nekoliko izvedbi ležajeva različitih dimenzija, kako na osovini, tako i na vanjskom promjeru ležaja.

 

title

Click to add text, images, and other content