auto moto dijelovi

                                  OVJES KOTAČA- Auto program

 

Amortizeri

 

Ležajevi amortizera
 
 
 
Ležajevi kotača (setovi i pojedinačno, glavčine)
 
 
 
Oscilirajuća ramena
 
 
 
 Simerinzi kotača
 
 
 
Vilice

 

 

Kugle

 
Ležajevi stražnjih ramena/vilica
 
 
 
Opruge amortizera
 
 
 
Seleni
 
 
  Stabilizatori
 
 
 
Zaštitne udarne gume amortizera

Ležajevi kotača

Danas kada kupujete ležaj za vozilo novijeg datuma proizvodnje, teško ćete naići na "samo" ležaj, kao što je to bilo nekada. Osim što su danas ležajevi kompletne glavčine iz kojih se ležaj više ne može isprešati i uprešati novi, na sebi imaju i neke nove tehničke dodatke. Na starijim generacijama glavčina, vozila sa ABS-om imala su pasivni sistem ABS nazubljenog prstena koji je dolazio već ugrađen na glavčinu, dok danas takav sistem zamjenjuje aktivni ABS, odnosno magnet preko kojega ide senzor ABS-a, te ukoliko se pokvari ležaj, lampica na kontrolnoj ploči može signalizirati problem, a isto tako, ukoliko se i novi ležaj ugradi krivo (ako se magnet okrene na drugu stranu), također će svjetlici lampica da nešto nije u redu i da ABS ne radi. Postoje još modeli glavčina na kojima dolazi kompletan ABS sustav sa priključcima za ABS (jackovima).

SKF, ali i mi kao tvrtka Lageros d.o.o. smo bili pioniri u predstavljanju SKF-ovih garnitura ležajeva kotača koje su u sebi imale sve potrebno za promijenu ležaja kotača. Za neke ležajeve u garnituri se nalazio simering i rascjepka, sa još možda kojim dodatnim priborom, kao kapom, dok za neke druge tipove ležajeva u garniturama su se nalazile matice i seger osigurači (uskočnici). Osim tih garnitura moglo se kupiti i pojedinačno svaki ležaj, jer negdje i nije trebalo mijenjati maticu i sl. No, danas se na tržištu pojavilo mnoštvo drugih proizvođača, ali i pakirača koji rade taj isti posao.

Osim SKF-a, u našem prodajnom asortimanu možete pronaći i ostale proizvođače, od onih skupljih, pa sve do onih jeftinijh.

 

 

 

Ležajevi amortizera i opružnih ramena

Kako možete biti sigurni da je u redu ponovno ugraditi neke od starih dijelova ovjesa koje ste skinuli? NEMOŽETE!

Ležajevi i amortizeri mogu izgledati dobro prilikom pregleda golim okom, ali u stvari im doista treba zamjena. To jednostavno ima smisla, jer ukoliko ste mijenjali i ostale komponente zbog dotrajalosti, nemojte misliti da i ovaj dio nije već pri kraju. S obzirom da su komponente prednjeg kraja već ionako rastavljene, instalacija novih dijelova neće biti ništa duža, nego li vraćanje starih dijelova natrag, s time da nikada nemožete biti sigurni koliko dugo još ti stari dijelovi mogu trajati. Što znači da bi se mogli opet naći u "garaži" i to vrlo brzo, te na kraju opet plaćate usluge servisa, ali i gubljenja vremena.

S obzirom da je SKF sudjelovao u razvoju široko poznatog MacPherson ovjesa, kupnjom njihovih komponenti možete biti sugrni da ćete napraviti dobar i dugoročan posao. Jer ukoliko se vratite natrag u servis zbog dosadnog škripanja ili nervoznog ponašanja ovjesa, to nikako neće biti dobro za Vaš novčanik.